top of page
zelfgemaakt brood

BALANCED BAKING

Een 3 daagse Deep Dive om 2025 gebalanceerd te starten 

2 tot 5 januari 2025

 

 

​​

 



Een unieke blend van persoonlijke transformatie & zuurdesembrood bakken 

Wat kan ik verwachten?

Tijdens de 3 daagse Deep Dive "BALANCE" zullen we van begin tot eind het proces van zuurdesembrood bakken doorlopen als spiegel voor transformatie naar meer innerlijke balans (vanuit ontspanning actief zijn). Zo ga je ervaren wat het is en wat er nodig is om gebalanceerd in beweging te zijn en leer je hoe jouw motortje kan blijven draaien terwijl het zuinig verbruikt (een soort diesel-effect). Alles wat nu in de weg staat van jouw innerlijke balans zal zich laten zien en, met de juiste begeleiding, de kans krijgen om getransformeerd te worden. 

 

Kortom: je gaat weg met een toolkit om meer in balans te zijn & basis kennis over zuurdesembrood bakken!
En als alles goed gaat natuurlijk een zelfgebakken zuurdesembrood. 

Is dit voor mij?

1. Je herkent dat je vaak in uitersten staat: of je stort in of je raast door. Het kost je energie om telkens weer op te laden en het kost je energie om tot stilstand te komen en te ontspannen (als je dit al doet).
2. Je zou deze uitersten dichterbij elkaar willen brengen, je wilt meer balans ervaren: vanuit ontspanning actief zijn. 
3. Je bent nieuwsgierig naar het proces van zuurdesembrood bakken en de spiegel die daarin liggen.
4. Je bent bereid om spiegels en reflecties te ontvangen en stelt je open voor mogelijke confrontaties. 
5. Je vindt het fijn om in de bedding van een groep dit proces te doorlopen en met elkaar samen te zijn. 

Zuurdesembrood als leidraad

Samenwerking met de Red Light Bakery

Dit is niet je standaard "lekker ontspannen en in feminine energy komen"-retreat. Het gaat juist om het blijven bewegen en bewust aanwezig zijn in jezelf in iedere ervaring. Niet pushen & niet instorten. Ontspanning in actie, dat doen we onder begeleiding van Jente van der Woude van the Red Light Bakery. Zij neemt je stap voor stap mee in het proces van zuurdesembrood bakken en je zult zien: 
 

Zuurdesem broodbakken gaat over transformatie: van graan naar meel, van meel naar deeg, van deeg naar brood. De magie van hoe water en meel samen een gistpapje worden, hoe een logge hoeveelheid deeg een prachtig brood kan worden. Het gaat over timing. Het gaat over ambacht. Dat alles zorgt dat je je dieper verbindt met jezelf, met het deeg en met de mensen om je heen. 

We gebruiken alle stappen van het bakken als spiegel, om tijdens zo’n aardse en doelgerichte activiteit onszelf dieper in de ogen te kijken, te reflecteren en te herstructureren naar een staat van meer innerlijke balans.

Waarom zuurdesembrood?

Zuurdesembrood bakken bestaat uit een uitgebreid en nauwkeurig proces met een helder doel:
Lekker zuurdesembrood. Wat gebeurd er in jou als je met een doel voor ogen in beweging komt?

 

Het bakproces laat je zien hoe je reageert, elke stap is een genadeloze spiegel van jouw manier van denken, voelen en keuzes maken. Waar brand je je vingers omdat je haast hebt of de handschoen vergeet? Waar verslapt je aandacht? Misschien is het vuur niet warm genoeg? Of laat je de laatste ronde van de deegbewerking liggen? Waar wil je iets afdwingen wat juist ruimte nodig heeft? Waar gaan jouw oude programma’s in de weg staan van een gebalanceerd bak-proces? 

 

Door meerdere dagen dit proces actief te doorlopen, laten diepere lagen van jouw patronen en programma's zich zien en kun je de keuze maken dit te transformeren.

Praktische informatie 

Hieronder vind je alle (tot nu toe bekende) praktische informatie 

kampvuur

Wat gaan we doen? 

Dagprogramma
Het dagprogramma bestaat gezamenlijke momenten van delen en mediteren die zich afwisselen met het actieve broodbak proces.

We sluiten elke avond gezamenlijk de dag af met een ontspannen en gezellige sfeer, bijvoorbeeld door te dansen, zingen, knuffelen, mediteren of masseren. Net waar de energie naar is.

Er zal dagelijks tijd zijn voor wandelen, rusten of andere manieren om te ordenen in je eigen ruimte: balans is immers key.

Enerzijds is alles vrijblijvend en anderzijds vragen we je bij elke keuze te kijken waar deze vandaan komt en verantwoordelijkheid te nemen over dit keuzeproces door dit in contact te brengen met (een van) ons. 

Dit alles met de intentie om stapje voor stapje dichterbij balans in jezelf te komen. Verantwoordelijkheid is daar een essentiële skill bij. 

Bos in herfst

Waar, hoe lang & hoeveel?

Waar?
De retreat zal plaatsvinden op de bosrijke plek van Meeuwenveen. 
Wij hebben de kleine maar fijne ruimte van het Voorhuis tot onze beschikking. 


Hoe lang?
Aankomst op donderdag 2 januari tussen 17:00 en 18:30 
Vertrek op zondag 5 januari vanaf 15:00 

We vragen iedereen om te ondersteunen bij het opruimen en schoonmaken, mocht daar extra tijd voor nodig zijn, dan zal zondag uiterlijk (!) 17:00 vetrek zijn 


Hoeveel?
We vragen een minimum bedrag van €333,- om de kosten van locatie en meel te dekken, mocht je de financiële ruimte hebben om meer bij te dragen, dan nemen wij dat in dank aan.​​

Neem voor vragen rondom  financiën contact op met Flora:
+31644095108

 

Brood maken

Wie begeleiden dit?

Flora Huberts
Flora ziet een wereld voor zich waarin samenwerking de creatieve basis is van alles: afgestemd in harmonie. Het is vast niet toevallig dat ze veel met koren werkt. 

Verder bouwt ze aan deze visie door samenzijn (met vrouwen) te creëren waarin alles oordeel-vrij gedeeld en gevoeld kan worden en steeds weer de kracht van samen wordt ingezet om een voller, rijker en harmonieuzer leven te leven. 


Jente van der Woud

Jente is professioneel andersdenker, van vernieuwing krijgt ze energie en van harmonieuze co-creatie gaat haar innerlijke vuur branden.

 

Met The Red Light Bakery deelt zij de kracht van zuurdesembrood, vuur, harmonieuze creatie en community met de wereld.

 

BALANCE & BAKING is de eerste co-creatie van Flora & Jente.

bottom of page