top of page
Selectie-13 (1).jpg

Online Cursus Koorregie

Jaren lang danste ik, jaren lang zong ik en werd ik opgeleid tot Vocal Leader. Deze ervaring en kennis kan ik perfect samenbrengen in de rol van koorregisseur.

Tijdens de samenwerkingen met dirigenten ontdekte ik de worstelingen op artistiek vlak als het gaat om de samenwerking met regisseurs en/of de leden van de choreo commissie. 

Ik denk dan aan de gepassioneerde dirigent die graag vernieuwende, artistieke muziek op het podium zetten, de dirigent die hard werkt voor weinig, geniet van zijn muzikale arrangeerwerk en energie krijgt van het werken met de groep. Tot dat je gaat samenwerken met de choreo comissie...


De leden van de commissie zijn enthousiast maar, als je eerlijk bent, ziet het er niet uit en gaat ook de zang enorm ten koste van de bewegingen. Zonde, dus, want jou als dirigent kost het energie en werkplezier om te zien dat deze enthousiaste en goedbedoelde input van de commissieleden jouw artistieke visie tegenwerken.


Herken je je hierin?

Dan heb ik de oplossing...


Ik wil, als koorregisseur, graag mijn kennis en expertise overbrengen op de leden van Choreo Commissies van de koren in Nederland. Mijn idee is om een online cursus vorm te geven die je als koor kan aanschaffen en kunt inzetten voor het inwerken van ieder choreo commissielid. Een gave bonus voor de leden dus, maar ook vooral een enorme steun voor jou als dirigent.

Waarom ik dit kom brengen?
Zelf heb ik als dirigent gewerkt én als zangeres vele uren in koren gestaan, mijn nadruk als regisseur ligt daarom bij:

"Hoe kan de beweging in dienst staan van de muziek? En tegelijk het publiek blijven boeien?"

Wat leren de commissieleden?
Niet langer meer pasjes en stapjes die de zangers afleiden, maar juist lichaamsbeweging die de dynamiek, sfeer en zangtechniek van het nummer ondersteunen. En daarnaast een toolbox met oefeningen waarmee zij het koor kunnen trainen in lichaamsbewustzijn, uitstraling/intentie en ruimte gebruik.

Online Cursus Koorregie: Over
bottom of page