top of page

Als koor maak je kunst
en voor rake kunst
is lef nodig

"Flora heeft voor ons het verschil gemaakt. Door ons breder en met meer lef naar choreo mogelijkheden voor het koor te laten kijken."

Anja, Lid van Choreo Commissie bij PowerPop 

Selectie-5.jpg

Flora op het podium met MAZE Voices

Zang plezier staat voorop!

Tijdens mijn werk met koren ontdekte ik de worstelingen van de koorzangers als het gaat om alles wat te maken heeft met pasjes van de choreo commissie. 
 

Ik denk dan aan de enthousiaste zanger die geniet van het zingen van popnummers, energie krijgt van het zingen in een groep en zich verheugd op de repetitie.... tot dat er pasjes gedaan moeten worden


En dit proces is nog het meest pijnlijk voor de choreo commissie leden. Als commissielid ben je gemotiveerd om door middels van choreo's een bijdrage te leveren aan de presentatie van het koor, maar je voelt ook iedere keer de weerstand en tegenzin als je voor de groep gaat staan. Het drukt op je schouders dat je als choreo comissie de verantwoordelijkheid draagt voor het toneel beeld, je eigen plezier in het zingen neemt af omdat je merkt dat jouw mede koorleden het moeilijk vinden wat jullie als commissie bedacht hebben aan choreo (de koorleden vinden de bewegingen ongemakkelijk om te maken, lastig om te combineren met de zang en hebben constant vragen), dit alles gaat het ten koste van ieders plezier.

Zonde, dus, want iedereen komt voor zijn plezier bij dit koor... 

Is dit voor jouw koor & choreo commissie herkenbaar? 
 
Dan zou mijn methode jullie zang plezier enorm kunnen verhogen

Selectie-12.jpg

"Niet langer meer pasjes en stapjes die de zangers afleiden, maar juist lichaamsbeweging die de dynamiek, sfeer en zangtechniek van het nummer ondersteunen terwijl iedere zanger zich comfortabel, authentiek en goed voelt."

Wat zangers zeiden na een workshop met mij

"Het was een heerlijke leerzame middag! Met vooral veel warmte en liefde van en naar elkaar toe."

Herma van Popkoor Luidkeels

In één woord, ‘ geweldig’! De uitleg, oefeningen waren voor mij al zo vernieuwend waardoor er al zoveel meer plezier is met elkaar.

Joke van Popkoor Luidkeels

Leuk, lekker bezig geweest. Samenwerking en enthousiasme met elkaar, iedereen deed mee!

Wilhelmina van Popkoor Luidkeels 

Waarom juist ík dit kom brengen?

Er bestaat geen opleiding tot koorregisseur, maar mijn levensloop was dat wel, ik ben in feite een ervaringsdeskundig koorregisseur.

Al van jongs af aan danste ik folklore dans, op muziek uit allerlei verschillende landen & culturen leerde ik ritmisch te bewegen. Na mijn middelbare school studeerde ik Sociale Psychologie in Amsterdam & danste ik vrolijk verder. Tot dat ik gevraagd werd om als intermezzo te zingen tussen de dansen, en wat bleek? Met de tijd begon ik het zingen léuker te vinden dan het dansen. Zo rolde ik de koren wereld in. 

Van alt bij Angels Voices naar alt bij MAZE Voices, naar een studie Vocal Leadership aan Codarts Rotterdam. Ik groeide snel en was leergierig. 

En toen... kwam COVID. Mijn ambitie om door te studeren vervaagde en lange tijd lag het werken met koren totaal op z'n gat. Tijdens alle lock-downs begon ik mijn "bewustzijnsbevlieging" die zich uitte in mezelf verdiepen in yoga, meditatie & belichaming.

Ondertussen bleef ik zingen bij MAZE Voices en werd duidelijk dat mijn "bewustzijnsbevlieging" van toegevoegde waarde was voor de kwaliteit van perfomance van het koor. 


 

Ik wil graag mijn methode overbrengen op de leden van Choreo Commissies van de koren in Nederland.

En mijn doel? 

Om mijzelf zo snel mogelijk overbodig te maken
De oorsprong van mijn methode

Mijn levensloop liet mij kennis maken met de juiste stromingen om mij te inspireren tot mijn huidige methode. 


Zo is het fundament gebaseerd op de principes van Vocal Leadership: 

"Laat als leider meer artistieke verantwoordelijkheid bij je zangers, met een positieve & veilige aanpak ontstaat er een zelfstandige team cultuur."

Zo stuur ik aan op minder micro-managen, het af en toe in de soep laten lopen wat leidt tot meer zelfredzaamheid, zodat ook op het podium meer wordt samengewerkt. 

"Flora heeft lef om vlak voor een optreden ons nog even een kleine verandering door te geven, dit geeft het koor veel vertrouwen."

Bertine, Lid van Choreo Commissie bij PowerPop

Deze principes vul ik aan met kennis uit zowel de Westerse Sociale Psychologie áls Oosterse kennis uit de bewustzijnstak om onderlinge verbinding te versterken. Na een workshop zei een koorlid zelfs:

"Het voelde eigenlijk als teambuilding."

Selectie-8.jpg

Hier zie je MAZE Voices in actie

Hoe kun je als koor met mij samenwerken?

Je kunt (losse) workshops bij me boeken, online mijn cursus doorlopen of een langer traject met mij aangaan waarin ik alles wat ik in huis heb met jouw koor & choreo commissie deel. Hieronder lees je de verschillende opties. 

Online Cursus Koor Regie

€144,-

Als koor krijg je levenslang toegang tot 7 modules die gaan over koor regie. Speciaal ontworpen voor de choreo commissie om meer tools in handen te hebben die jouw koor meer authentiek, pakkend & met lef op het podium zet. 
 
Als je de cursus aanschaft, ontstaat er winst voor alle partijen:

 1. De koorzangers krijgen meer bewegingsvrijheid & zingen daardoor met meer plezier & lef

 2. De choreo commissie weet goed waar ze mee bezig zijn, ze werken in lijn met een heldere visie

 3. De dirigent krijgt een waardige sparringspartner op artistiek vlak aan de leden van de choreo commissie

  Lees hieronder meer over de inhoud van de cursus

Losse Workshops

€77,- per uur

Als je éénmalig inspiratie wilt voor jouw koor door een teambuilding ervaring waarbij je veel pelzier & verbinding maakt met elkaar én nieuwe tools & games leert die jullie kunnen inzetten voor het training van performace skills, dan is deze workshop iets voor jullie. 

Vier je een jubileum? Heb je een groot concert voor de boeg? Of een andere rede om dit met je koor te willen? 

Workshops zijn te plannen op alle dagen & tijden, en duren, afhankelijk van jullie wensen & budget tussen de 1 en 5 uur.  

Neem telefonisch contact met me op of boek direct een call in mijn agenda om vrijblijvend te bekijken wat ik voor jouw koor kan betekenen. 

Transformatie Traject

Offerte op aanvraag

Je kunt ook een langer traject (c.a. 9 maanden) met mij samenwerken waar ik de rol van koor regisseur op me neem om toe te werken naar een groter (jubileum) concert.

Wat je krijgt in zo'n traject?
- Levenslang toegang tot de Online Cursus Koorregie
- Meerdere workshops van mij om het koor te trainen
- Mijn aanwezigheid bij repetities voor het zetten, aanscherpen & repeteren van choreo's & de flow van de setlist
- De Choreo Commissie krijgt direct contact met mij via WhatsApp:
zo kunnen ze direct al hun vragen stellen & feedback te krijgen tijdens hun creatie proces, wordt alle kennis & tools uit de online cursus nog beter te geïntegreerd in het DNA van de commissie & het koor. 

En mijn doel? 
Om mijzelf zo snel mogelijk overbodig te maken

Daarom heb ik een
Online Cursus  gemaakt
waarin ik mijn methode deel

Wat leer je in de cursus?

"Hoe kan de beweging in dienst staan van de muziek? En tegelijk het publiek blijven boeien?"

Niet langer meer pasjes en stapjes die de zangers afleiden, maar juist lichaamsbeweging die de dynamiek, sfeer en zangtechniek van het nummer ondersteunen terwijl iedere zanger zich comfortabel, authentiek en goed voelt. En daarnaast een toolbox met oefeningen waarmee zij het koor kunnen trainen in lichaamsbewustzijn, uitstraling/intentie en ruimte gebruik.

"Flora deelt haar kennis en bestaande technieken op professionele manier in de online cursus. Tijdens persoonlijke begeleiding bij het ontwikkelen van een choreo houdt ze het gesprek open met ons als commissie én geeft daarna goed onderbouwd, helder en duidelijk advies. Ze legt haar keuzes goed uit en dat geeft ons inzichten en tools om zelfstandig te gaan toepassen."

De Zeven Modules

 1. Choreo in dienst van de zang

 2. Stappenplan: van nummer tot choreo

 3. Authentiek verbinden

 4. Authentiek bewegen

 5. Durf op te vallen

 6. Durf te verdwijnen

 7. Durf kunst te maken

  BONUS Module

 8. Flow in de setlist 

  "Choreo's die gemaakt zijn op basis van Flora's methode zijn altijd goed uitvoerbaar. Ze ondersteunt het maken van keuzes die passen bij de mogelijkheden van het koor. Flora is communicatief sterk, dat maakt haar cursus gemakkelijk te volgen. Haar methode leert ons om klein te werken: "Less is more"."

Ja deze cursus klinkt perfect voor ons koor!

Wij willen als eerste op de hoogte gehouden worden over de online cursus

Super leuk dat je enthousiast bent, je ontvangt zo spoedig mogelijk informatie

Selectie-13.jpg

See youWhen youShine

bottom of page